Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KACSALEVES KLASSZIKUS MACESZGOMBÓCCAL

2020.01.06
KACSALEVES KLASSZIKUS MACESZGOMBÓCCAL

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg kacsaszárny (aprólékkal vegyesen)
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 0,5 db karalábé
  • 1 db zeller (zölddel együtt)
  • 1 db vöröshagyma (héjastól)
  • 4 gerezd fok hagyma
  • 1/4 db kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 szem egész bors
  • 1 csokor petrezselyem
 
 
  • A maceszgombóchoz:
  • 20 dkg pászka
  • 4 db tojás
  • 8 dkg libazsír (vagy kacsazsír)
  • 0,5 db vöröshagyma
  • törött bors
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
 

ELKÉSZÍTÉS

Libát letokozzuk, perzseljük, a vastagabb hájat levágjuk.
Egy nagy edénybe vizet forralunk, ha pedig a víz már lobog, beletesszük a szárnyat és aprólékot. Ezután ha újra forrásnak indul, a lét leöntjük róla, aztán hideg vízzel lemossuk, leforráztuk. Ha ezzel elkészültünk, újra feltesszük főni a szárnyat és az aprólékot annyi hideg vízzel, hogy az pont ellepje a csontokat. Sózzuk, majd fél órát lassú tüzön főzzük.
Ezután hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, az egész borsot, aztán még egy órát lassan gyöngyöztetjük. Ha sok zsír jön fel a tetejére, azt folyamatosan leszedjük.
Ha mindezekkel elkészültünk, levesszük a gázról a levest és 15 percet pihentetjük. Végül ruhán, vagy kis lyukú szűrön szépen lassan átmerjük, majd maceszgombóccal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, de a főtt zöldséget is hozzáadhatjuk.
A maceszgombóc elkészítéséhez a pászka felét apróra törjük nyújtódeszkán vagy gép segítségével. Másik felét langyos vízben beáztatjuk, majd 15 perc elteltével kicsavarjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk.
A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, majd borsozzuk és sózzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát, és az apróra vágott petrezselyemleveleket.
A tojások fehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben lazítjuk a masszát. Ezután a morzsát is belekanalazzuk, és 15 percet pihentetjük hűtőben. Végül kis golyókat formázunk a masszából, aztán sós vízben 20 perc alatt kifőzzük.
 
janosbacsi-kacsaleves-fekvo.jpg
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Május >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statisztika

Most: 1
Összes: 11934
30 nap: 405
24 óra: 19